Smoothie.

Emellanåt är jag segare än segast i starten och något jag upptäck alldeles nyligen är smoothies. Jag ammar fortfarande väldigt mycket och har – precis som under graviditeten – ett stort begär på kött samt mjölkprodukter. Jag tänker inte gå in på vilka perversa mängder turkisk yoghurt samt grädde det är i dem, men jag fullkomligt sprudlar av energi! Smoothies for life! )

Visste ni förresten att en vanlig fruktyoghurt innehåller inte mindre än FYRTIO sockerbitar?! Vansinnigt!

Vanlig kombination = Naturell yoghurt. Turkisk yoghurt. Grädde. Vaniljsocker. Havregryn. Banan. Björnbär. Blåbär. Gojibär. Havtorn. Tranbär. Röda vinbär.4 Responses to “Smoothie.”

 1. kicki skriver:

  En vanlig fruktyoghurt av vilken storlek snackar vi då? En sockerbit väger 3,6g = 144g socker

  11-14gkolhydrater per 100g verkar Yoggi ligga runt. Per liter alltså. Så ja. 4o bitar på en liter är mycket – typ tio bitar för ett glas alltså, definitivt mer än vad man har i en hemmagjort smootie! – men jag gillar ändå inte ospecificerade jämförelser sådär. -)

  (smoothies rockar förresten! Fast här hemma konsumerar vi stora mängder turkisk yoghurt med frusna hallon och valnötter. Och nu när plutt är över året: hoooonung! Min laktosintolerans som förvann under graviditeten håller sig fortfarande borta, yey! Kanske är amningen som håller den stången, det visar sig väl så småningom… vare sig joel eller jag har nån aning om när vi tänker sluta med bröstmjölk)

  [Reply]

  Affluenza Reply:

  @kicki, En vanlig 1 liters yoghurt, typ Yoggi etc. Vi var till tanddietisten med Tyra häromdagen för info samtal och hon gick igenom hur stor sockermängd en del produkter hade. Yikes alltså…

  När det gäller laktosintolerans förresten så brukar vi köpa vanlig mjölk som är laktosfri istället för havremjölk etc, har du provat det? Håller tummarna att du slipper den när amningen slutar. )

  [Reply]

  kicki Reply:

  @Affluenza, ja, då räknade jag rätt då! Här hemma kör vi oftast turkisk yoghurt, eller – när jag hittar den till bra pris – Skyr.
  Och ja, den vanliga laktosfria mjölken är schysst. Dyr, men smakar som den ska! Men jag är glad så länge det funkar med vanlig. Det har kommit nån turkisk variant utan laktos såg jag nu, så det är väl ingen jättepanik längre… när jag mejlade Valio om det för nåt år sen fick jag bara till svar att de redan hade en matlagningsyoghurt. Som om det är i närheten av samma sak – bah!!

  (vi körde smoothie till frukost idag förresten. Havrekli, mandel, cashewnötter, apelsinjuice, yoghurt och jordgubbar. Fröna i jordgubbarna gömmer nötterna och kliet för den kinkiga 7åringen, haha!)

  [Reply]

Leave a Reply