graffiti.

Inspirationen tryter, jag har knappt varit utanför huset sedan vi var i bokskogen för nu är det Tyras tur att vara sjuk. I och med att jag genom åren varit så dålig på att lägga upp 365-bilder tänkte jag köra ett ”för ett år sedan”-tema där jag kommer att lägga upp förra samt förrförra årets 365-bilder med jämna mellanrum.

När jag satt och skummade igenom gamla mappar fann jag denna bild som är tagen inför grupparbetet inom Visuell Antropologi förra våren. Jag tycker som jag skrivit förr att det är helt OK med graffiti, för mig är det snarare kvalitén som är avgörande än var det finns. Att klottra sin tag på något privatägd finner jag fullständigt onödigt, men lite snygg street art som livar upp denna trista och gråa stad tycker jag inte gör något.

Malmö kommun verkar överlag vara något mer positiva till graffiti än många andra ställen, vi har inte mindre än två lagliga väggar i centrum. Dessutom beslutade de sig för att liva upp ett av bostadsområdena för en tid sedan genom att låta graffiti-målare gå loss på elskåp och liknande. Det har i alla fall tidigare funnits en kurs i graffiti-målning på Folkuniversitetet vilket jag tycker är rätt kul.

P-huset Anna, Malmö.Leave a Reply