Funderingar.

På sistone har jag funderat en hel del kring bloggen. Att jag över huvudtaget började blogga för alla dessa år sedan var ett resultat av att många av de mammor jag hade kontakt med på ett barnforum (babyfriends) hade stängt ned sina sidor där för att starta upp bloggar istället. Jag fann det knöligt att föra en vuxen kommunikation så jag startade helt sonika en egen blogg, och på den vägen är det. Från att skriva en blogg som mest innehöll texter av dagbokstypen på gamla bloggen dunderboll.se hittade jag således min plats på nätet några år senare efter en kurs i humanekologi. Ämnet som skulle förändra hela min värld. Affluenza.se känns så rätt.

Numera har de alla slutat blogga och många av er andra vars vardag jag följt genom åren har bloggat mindre och mindre den sista tiden. Själv har jag känt mig lite bortkommen på sistone. Känt mig velig i mitt bloggande, som så många gånger förr. Ska jag sluta blogga? Ta nya tag och inrikta bloggen på enbart fotografi? Eller miljöfrågor? Båda ligger mig så varmt om hjärtat. Ibland saknar jag tiden då jag var mer personlig i bloggen, jag upplever att jag har lite svårt för att skriva så idag. Jag vill, men upplever att jag inte alltid kan.

Jag har för övrigt beslutat mig för att inte vara så rabiat i min anonymitet, och har – hör och häpna! – bestämt mig för att ge ut adressen hit till en person som faktiskt känner mig i verkligheten. Stort. Och väldigt skrämmande.

11 reaktion på “Funderingar.”

 1. Finessen med en blogg är ju att den är just din. Och att man gör precis som man vill. Min blogg började som en familjeblogg, när vi fick vår första son för fem år sen, och har utvecklats efterhand, precis som jag själv gjort, och är idag en kombinerad hemsida för mitt företag, men fortfarande en blogg, en blogg där jag blandar mina fotouppdrag, med dammtussar i hörnen. Jag gillar att vara personlig, och skulle en potentiell kund välja bort att anlita mig för att jag bjussar på vardagsbilder, då är det ju deras förlust, inte min. Jag är jag, mamma, fru, fotograf. Jag funderade länge på hurvida jag skulle visa mer av mig innan jag öppnade min blogg för alla, hade låsta inlägg tidigare, men kom fram till att antingen gillar man hela paketet, eller så får det vara. Följ din magkänsla, den enda som kan avgöra vad som är rätt eller fel är du.

  Och jag kikar in, för jag gillar dina texter, dina bilder. Trots att vi aldrig setts.

  [Reply]

  Affluenza Reply:

  @Annelie Johnsson, Åh TACK! Jag blir så glad när jag läser din komplimang!

  Och du har ju självklart så RÄTT när det gäller ditt synsätt om bloggen! Personligen gillar jag fotografer som även bloggar lite privata bilder, men känner att jag själv har väldigt svårt med det.

  [Reply]

 2. Åh vad modig du är! Har funderat fram och tillbaka själv många gånger, nu är det mest Aliciainlägg jag gör, främst för min släkt som bor långt bort. Skulle egentligen vilja ha mer text men hinner inte med. Känner Ojdå att bloggen förändras i takt med hur ens liv ser ut. Hundträning blir foto blir vardag blir barn blir mobilbilder… ) mycket klok kommentar här ovan, om att acceptera hela paketet eller försvinna som potentiell kund. I like!

  [Reply]

  Affluenza Reply:

  @Kattis, Mmmm, vi har inte sett att jag gjort det än haha. ) Bangar väl förmodligen i sista stund – precis som förra gången, men nu har jag verkligen läst igenom hela bloggen och känt efter att det kanske är lite ok, i alla fall till just denna person.

  Jag har en sida i mitt namn där jag praktiskt taget enbart publicerar skyddade inlägg på kidsen för familj och vänner, tänkte ha den som företagssida den dag det beger sig. )

  [Reply]

 3. Jag har funderat flera gånger på att ha separata bloggar men tror båda två kommer misskötas då. ) därför har jag skyddade inlägg i samma blogg. Däremot håller jag på att starta upp en fotosida men hinner aldrig med så den är halvklar. ) vilken bra svarsfunktion du har här – hur gör du när du svarar på kommentarerna så att de även kommer
  via mail? Jag svarar oftast direkt via mail men skulle vilja få svaren att gå ut både i bloggen och via mail.

  [Reply]

  Affluenza Reply:

  @Kattis, Jo, man blir gärna lite seg med uppdaterandet emellanåt, dessutom använder jag mig av en tredje sida också – ett anonymt Flickr-konto för mitt 365-projekthaha. Jag ville inte ge ut denna adress till vänner och tänkte att det dessutom är bra att ha köpt på mig ”mitt” namn redan nu inför ett företag inom foto vid senare tillfälle.

  Nettan tipsade om pluginen Reply Me: http://photozero.net/wp-plugins/replyme/ samt WordPress Thread Comment: http://blog.2i2j.com/plugins/wordpress-thread-comment, fungerar jättebra efter lite knöl i början. Jag kommer dock inte ihåg hur jag lyckades göra när jag fixade det hela, tror det var en flux att de började fungera tillsammans.

  [Reply]

  Kattis Reply:

  @Affluenza,

  Tack för tipsen, ska prova så snart jag hinner!

  [Reply]

 4. Förstår dig. Det finns andra ställen som är mycket smidigare tycker jag och då har tagit över mer, Instagram är en sån plats. Kärlek på den appen )

  Men jag tycker fortfarande att blogga är kul fast jag under ett bra tag gjort det på annan adress som har visat sig vara riktigt roligt.

  Det är tråkigt många av mina favoriter som senaste året lagt ner sina bloggar och istället bara kör med Insta eller Twitter. I slutändan vill jag nog inte gå så långt för bloggen ger mig fortfarande en hel del.

  Viktigast är att släppa på kraven. Blogga bara på om det du brinner för!

  [Reply]

  A F F L U E N Z A Reply:

  @Uh-huh-me.com ~Nettan, Jag använder inte instagram alls då jag inte har någon smartphone/iphone men jag ser att många börjat luta sig åt att i stort sett alltid använda sig av telefonen istället för kameran. Lite trist utveckling, men jag förstår att det många gånger är snabbare. )

  (själv är jag ju en übernörd som har med mig kameran praktiskt taget jämt ha ha)

  Jag är glad att du inte kommer att sluta blogga Nettan, din är en av de få jag följt under flera år. Jag tycker Twitter fyller sitt syfte (jag är ju mest miljö-inriktad där) men att jämt se på bilder där finner jag lite tråkigt.

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>